Fifix Europe ry:n säännöt
1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Fifix Europe ry ja sen kotipaikka on Tampere.
2. Tarkoitus ja toiminnan laatu
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kodittomien/kaltoinkohdeltujen lemmikkieläinten, pääasiassa koirien ja kissojen, asemaa ja elinolosuhteita sekä niiden henkistä ja fyysistä hyvinvointia niin Suomessa kuin ulkomailla. Yhdistyksen pyrkimyksenä on kodittomien eläinten määrän vähentäminen eri maissa sekä tietoisuuden lisääminen hylättyjen lemmikkieläinten kohtelusta.
Yhdistys pyrkii vaikuttamaan myönteisesti ihmisten asenteisiin hylättyjä eläimiä kohtaan valistuksen ja viestinnän avulla.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys auttaa ja tekee yhteistyötä sekä Suomessa että ulkomailla toimivien eläinten asiaa ajavien yhdistysten ja yksityishenkilöiden kanssa.
Lisäksi yhdistys voi myös harjoittaa tiedotus-, valistus- ja julkaisutoimintaa sekä ylläpitää yhteyksiä muihin tarkoitukseltaan samanhenkisiin yhdistyksiin.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys hankkii varoja järjestämällä asianomaisella luvalla arpajaisia, rahankeräyksiä ja erilaisia tapahtumia. Yhdistys kerää varoja myös keräämällä jäsenmaksuja, myymällä yhdistyksen kannatustuotteita ja hankkimalla sponsoreita. Yhdistys voi vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta.
3. Jäsenet
Yhdistyksen jäseneksi voidaan hyväksyä täysi-ikäinen henkilö, joka hyväksyy ja haluaa edistää yhdistyksen tarkoitusta ja jota suosittelee vähintään yksi nykyinen jäsen, sekä maksaa yhdistyksen jäsenmaksun. Jäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus.
Yritys- tai yhdistysjäseneksi voidaan hyväksyä oikeuskelpoinen yritys tai yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa sekä maksaa yhdistyksen yritys- tai yhdistysjäsenmaksun. Yritys- tai yhdistysjäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus.
4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.
Jäsen katsotaan eronneeksi, mikäli hän ei ole maksanut jäsenmaksua eräpäivään mennessä, eikä kahdesta muistutuksesta huolimatta maksa jäsenmaksuaan.
Mikäli jäsen / yritys- tai yhdistysjäsen on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja, yhdistyksen hallitus voi erottaa hänet.
5. Liittymis- ja jäsenmaksu
Jäseniltä ja yritys- tai yhdistysjäseniltä perittävien liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudesta erikseen kaikille jäsenryhmille päättää vuosikokous. Jäsenen oikeus osallistua yhdistyksen kokouksiin ja äänestysoikeus kokouksissa astuu voimaan jäsenmaksun suorittamisen jälkeen. Jäsenmaksun eräpäivä ilmoitetaan vuosikokouksen jälkeen.
Kesken tilikautta liittynyt jäsen maksaa jäsenmaksun liittyessään yhdistykseen.
6. Hallitus
Vuosikokous valitsee hallituksen puheenjohtajan, joka on automaattisesti myös yhdistyksen puheenjohtaja.
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja vähintään 2 ja korkeintaan 4 muuta jäsentä sekä enintään 1 varajäsen. Hallituksen jäsenten tulee olla yhdistyksen jäseniä. Eturistiriitojen välttämiseksi hallituksen jäsen ei saa toimia toisen eläinsuojelu-/rescueyhdistyksen hallituksessa.
Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika.
Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään kaksi (2) hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä ja puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ovat läsnä.
Hallituksen kokoukseen voidaan osallistua olematta fyysisesti paikalla ennalta kutsussa määritellyllä tavalla, puhelimen, tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta.
Hallituksen jäsen tai muu henkilö, jolle on uskottu yhdistyksen hallintoon kuuluva tehtävä, ei saa äänestää vuosikokouksessa päätettäessä tilintarkastajan valitsemisesta, tilinpäätöksen vahvistamisesta taikka vastuuvapauden myöntämisestä, kun asia koskee hallintoa, josta hän on vastuussa.
Hallituksen kokouksessa pidetään pöytäkirjaa, joka tarkistetaan ja hyväksytään. Hallituksen pöytäkirjan allekirjoittavat hallituksen kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri.
Hallituksen varajäsen voidaan kutsua kokoukseen, ja hänellä on puheoikeus mutta ei äänioikeutta.
Hallituksen on pidettävä luetteloa yhdistyksen jäsenistä henkilötietolain 10 ja 24§:n ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti. Luetteloon on merkittävä vähintään kunkin jäsenen täydellinen nimi ja kotipaikka sekä ulkomaalaisen osalta lisäksi kansalaisuus. Yhdistyksen jäsen voi sitä halutessaan tutustua jäsenluettelossa oleviin häntä koskeviin merkintöihin.
7. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin. Yhdistyksen nimen voi kirjoittaa myös varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja kaksi yhdessä.
8. Tilikausi ja tilintarkastus
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.
Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajille/tilintarkastajille viimeistään kuukautta ennen vuosikokousta.
Toiminnantarkastajien/tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle.
9. Yhdistyksen kokoukset
Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä maalis-kesäkuussa. Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmen-kymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.
Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni. Äänioikeutta voi käyttää ainoastaan henkilökohtaisesti, valtakirjalla ei voi äänestää. Yritys- tai yhdistysjäsenellä on kokouksissa yhden edustajan läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta.
Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua olematta fyysisesti paikalla mikäli hallitus niin päättää, ennalta kokouskutsussa määritellyllä tavalla. Osallistuminen voi tapahtua esimerkiksi puhelimen, tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta.
10. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään neljätoista (14) vuorokautta ennen kokousta sähköpostitse jäsenen ennalta ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai jos sähköpostia ei ole niin kirjeitse.
11. Vuosikokous
Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruus
8. valitaan yhdistyksen ja hallituksen puheenjohtaja
9. valitaan muut hallituksen jäsenet
10. valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastaja, taikka yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastaja
11. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.
12. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.
1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Fifix Europe ry ja sen kotipaikka on Tampere.
2. Tarkoitus ja toiminnan laatu
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kodittomien/kaltoinkohdeltujen lemmikkieläinten, pääasiassa koirien ja kissojen, asemaa ja elinolosuhteita sekä niiden henkistä ja fyysistä hyvinvointia niin Suomessa kuin ulkomailla. Yhdistyksen pyrkimyksenä on kodittomien eläinten määrän vähentäminen eri maissa sekä tietoisuuden lisääminen hylättyjen lemmikkieläinten kohtelusta.
Yhdistys pyrkii vaikuttamaan myönteisesti ihmisten asenteisiin hylättyjä eläimiä kohtaan valistuksen ja viestinnän avulla.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys auttaa ja tekee yhteistyötä sekä Suomessa että ulkomailla toimivien eläinten asiaa ajavien yhdistysten ja yksityishenkilöiden kanssa.
Lisäksi yhdistys voi myös harjoittaa tiedotus-, valistus- ja julkaisutoimintaa sekä ylläpitää yhteyksiä muihin tarkoitukseltaan samanhenkisiin yhdistyksiin.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys hankkii varoja järjestämällä asianomaisella luvalla arpajaisia, rahankeräyksiä ja erilaisia tapahtumia. Yhdistys kerää varoja myös keräämällä jäsenmaksuja, myymällä yhdistyksen kannatustuotteita ja hankkimalla sponsoreita. Yhdistys voi vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta.
3. Jäsenet
Yhdistyksen jäseneksi voidaan hyväksyä täysi-ikäinen henkilö, joka hyväksyy ja haluaa edistää yhdistyksen tarkoitusta ja jota suosittelee vähintään yksi nykyinen jäsen, sekä maksaa yhdistyksen jäsenmaksun. Jäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus.
Yritys- tai yhdistysjäseneksi voidaan hyväksyä oikeuskelpoinen yritys tai yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa sekä maksaa yhdistyksen yritys- tai yhdistysjäsenmaksun. Yritys- tai yhdistysjäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus.
4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.
Jäsen katsotaan eronneeksi, mikäli hän ei ole maksanut jäsenmaksua eräpäivään mennessä, eikä kahdesta muistutuksesta huolimatta maksa jäsenmaksuaan.
Mikäli jäsen / yritys- tai yhdistysjäsen on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja, yhdistyksen hallitus voi erottaa hänet.
5. Liittymis- ja jäsenmaksu
Jäseniltä ja yritys- tai yhdistysjäseniltä perittävien liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudesta erikseen kaikille jäsenryhmille päättää vuosikokous. Jäsenen oikeus osallistua yhdistyksen kokouksiin ja äänestysoikeus kokouksissa astuu voimaan jäsenmaksun suorittamisen jälkeen. Jäsenmaksun eräpäivä ilmoitetaan vuosikokouksen jälkeen.
Kesken tilikautta liittynyt jäsen maksaa jäsenmaksun liittyessään yhdistykseen.
6. Hallitus
Vuosikokous valitsee hallituksen puheenjohtajan, joka on automaattisesti myös yhdistyksen puheenjohtaja.
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja vähintään 2 ja korkeintaan 4 muuta jäsentä sekä enintään 1 varajäsen. Hallituksen jäsenten tulee olla yhdistyksen jäseniä. Eturistiriitojen välttämiseksi hallituksen jäsen ei saa toimia toisen eläinsuojelu-/rescueyhdistyksen hallituksessa.
Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika.
Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään kaksi (2) hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä ja puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ovat läsnä.
Hallituksen kokoukseen voidaan osallistua olematta fyysisesti paikalla ennalta kutsussa määritellyllä tavalla, puhelimen, tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta.
Hallituksen jäsen tai muu henkilö, jolle on uskottu yhdistyksen hallintoon kuuluva tehtävä, ei saa äänestää vuosikokouksessa päätettäessä tilintarkastajan valitsemisesta, tilinpäätöksen vahvistamisesta taikka vastuuvapauden myöntämisestä, kun asia koskee hallintoa, josta hän on vastuussa.
Hallituksen kokouksessa pidetään pöytäkirjaa, joka tarkistetaan ja hyväksytään. Hallituksen pöytäkirjan allekirjoittavat hallituksen kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri.
Hallituksen varajäsen voidaan kutsua kokoukseen, ja hänellä on puheoikeus mutta ei äänioikeutta.
Hallituksen on pidettävä luetteloa yhdistyksen jäsenistä henkilötietolain 10 ja 24§:n ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti. Luetteloon on merkittävä vähintään kunkin jäsenen täydellinen nimi ja kotipaikka sekä ulkomaalaisen osalta lisäksi kansalaisuus. Yhdistyksen jäsen voi sitä halutessaan tutustua jäsenluettelossa oleviin häntä koskeviin merkintöihin.
7. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin. Yhdistyksen nimen voi kirjoittaa myös varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja kaksi yhdessä.
8. Tilikausi ja tilintarkastus
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.
Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajille/tilintarkastajille viimeistään kuukautta ennen vuosikokousta.
Toiminnantarkastajien/tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle.
9. Yhdistyksen kokoukset
Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä maalis-kesäkuussa. Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmen-kymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.
Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni. Äänioikeutta voi käyttää ainoastaan henkilökohtaisesti, valtakirjalla ei voi äänestää. Yritys- tai yhdistysjäsenellä on kokouksissa yhden edustajan läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta.
Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua olematta fyysisesti paikalla mikäli hallitus niin päättää, ennalta kokouskutsussa määritellyllä tavalla. Osallistuminen voi tapahtua esimerkiksi puhelimen, tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta.
10. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään neljätoista (14) vuorokautta ennen kokousta sähköpostitse jäsenen ennalta ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai jos sähköpostia ei ole niin kirjeitse.
11. Vuosikokous
Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruus
8. valitaan yhdistyksen ja hallituksen puheenjohtaja
9. valitaan muut hallituksen jäsenet
10. valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastaja, taikka yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastaja
11. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.
12. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.